til top
Bestill katalog
  • Bygger selvtegnet hus trygt med Mesterhus

Bygger selvtegnet hus trygt med Mesterhus

Å ivareta kundens ønsker og behov er svært viktig for Thore og Joachim hos Mesterhus Horten, Holmestrand og Sande. Det har gjort at tidligere ordfører i Hof, Mette Måge Olsen, føler at hun er i trygge hender når hun har overlatt byggingen av sitt selvtegnede hus til Mesterhus.

Lokale nyheter / 13.11.2019

Rett overfor ærverdige Eidsfoss kro, med en helt fantastisk utsikt over Eikeren, finner vi drømmehuset til Hofs tidligere ordfører Mette Måge Olsen. Huset er riktignok under bygging, men 9. desember setter hun og samboer Asbjørn nøkkelen i låsen i et helt ferdig hus. Akkurat i tide til å sette opp juletreet i stua, og samle hele flokken til en julemiddag rundt spisebordet. Da er det sånn omtrent ett år siden hun først tok kontakt med Mesterhus i Holmestrand.

- Vi hadde tegnet hele huset selv, og var på leting etter de som skulle bygge det. Vi leverte tegningene til Mesterhus og en annen boligbygger. Valget falt på Mesterhus, og det har vi ikke angret en dag på, sier Måge Olsen.

Selv om prisen var noe lavere hos Mesterhus, var ikke det hovedgrunnen til at de vant konkurransen.

- De hadde tatt med absolutt alt i prisen, og vi følte oss trygge på dem fra starten av, og følte oss godt ivaretatt. Man er prisgitt ærlige mennesker og god kommunikasjon når man skal bygge hus, for det er tross alt den største investeringen vi noen gang kommer til å gjøre, sier hun.

Befaring på tomta
Befaring på tomta

Å ivareta kundens behov er svært viktig for Thore og Joachim.

Les mer her

Trekantmøte

Når de først hadde bestemt seg for Mesterhus, hadde tegningene deres allerede vært gjennom en arkitekt. Neste skritt var derfor et møte med kunderådgiver Thore B. Olsen hos Mesterhus og byggmesteren – et trekantmøte, for å gå gjennom leveringsbetingelsene og kontrakten, og si fra om eventuelle endringer.
Når dette møtet er gjennomført er oppdraget levert videre til byggmesteren, som deretter følger opp kunden og eier prosjektet videre.

- Trekantmøtet er til for å ivareta alle ønskene til kunden slik at boligen blir som avtalt. Staffetpinnen går videre til byggmester fra kunderådgiver. Etter dette møtet er det byggmester som har all kontakt med kunden for at ting blir som avtalt, sier kunderådgiver Joachim Røren.

Når de skriver under på kontrakten, får de som bygger gjennom Mesterhus i Holmestrand en pakke både på baderomsinnredning hos rørlegger og kjøkken hos Sigdal kjøkken. Det vil si at de kan gå til disse stedene og velge ut det de ønsker for prisene som er i pakken.

I vekst
Neste år fyller Mesterhus 50 år, og lokalkontoret i Holmestrand 5 år. I en bransje som opplever sterke svingninger, merker Mesterhus en vekst.

- I år ender vi opp med 22 overleverte, nøkkelferdige hus – noe som er utrolig bra. Neste år sikter vi mot 30, sier Røren, og legger til:
- Målet vårt er å bli den foretrukne bolig byggeren i Nordre Vestfold gjennom ærlighet og dyktig håndverk.

Lokale leverandører
Byggmesteren på Mette og Asbjørn sitt hus, er Larsen Bygg AS. Roar Larsen er tredje. generasjon byggmester i firmaet som også fyller 50 år neste år, og han høster mange lovord hos Mette.

- En av de tingene som har vært supert med Mesterhus fra starten av, er hvor løsningsorienterte de har vært hele veien, når det er noen endringer som må gjøres. Både med Thore på kontoret, og deretter med Roar. Han fikser alt, sier Måge Olsen.

For det er ikke få ting som skal holdes styr på når man bygger et hus. Alle leveranser må komme i tide for at planen skal holdes, og derfor har Mette og Asbjørn fått en liste med når de ulike avgjørelsene må tas med tanke på store ting som kjøkken, og mindre ting som slagretning på dører og valg av parkett.

- Som oftest sitter vi jo på kvelden og diskuterer ulike løsninger, og sender beskjed til Roar. Da forventer man jo ikke svar før tidligst neste dag, men Roar svare gjerne på flekken uansett – og det setter vi stor pris på. Vi har hørt mye bra om Larsen Bygg, og alt stemmer, sier hun.

Det var viktig for både henne og samboeren å bruke lokale leverandører når huset skulle bygges, og det punktet leverer også Larsen Bygg på. Både snekkerne på huset og alle underleverandørene de bruker, som rørlegger og elektriker er fra området Hof og Holmestrand.

Selvtegnet
Mange bruker Mesterhus sin huskatalog som inspirasjon når de skal bygge hus. Men for Mette og Asbjørn var ikke det nødvendig ettersom de tegnet drømmehuset helt på egenhånd. Etter de hadde kjøpt tomta, satt de seg ned og tegnet hvert sitt hus, som viste seg å være ganske identiske. De har hatt fokus på mye lagringsplass og store, flotte verandaer med utsikt over Eikeren. Rett ved siden av dobbeltgarasjen som er integrert i huset, har Asbjørn fått sin egen bod der han kan boltre seg med hobbyene sine.

- Alt har blitt akkurat slik vi ville ha det. Den eneste endringen fra slik vi tegnet det, er at det har blitt et trappetrinn til i trappa, men det har jo ikke noe å si, sier Måge Olsen.

Alle møblene er også tegnet inn, så nå gleder de seg til å sette nøkkelen i døra 9. desember – akkurat som avtalt med Mesterhus.

 

Se alle bildene

Klikk på bildet for å se flere